<We_can_help/>

What are you looking for?

>SPLOŠNE INFORMACIJE

Splošne informacije

URNIK

DAN 1 (Četrtek, 19. 11. 2020)
13:30 Registracija na Zoom
14:00 Otvoritev in izbira podjetja
15:00 – 17:00 Predstavniki podjetij in mentorji EF v break out room-ih

24:00:00 Midnight kviz (Zoom)

DAN 2 (petek, 20. 11. 2020)
9:00 Wake up joga
8:00 – 10:00 Mentorstvo
13:00 Oddaja 1 pager in ppt
13:00 – 13:30 Priprava na predstavitve
13:30 – 15:30 Predstavitve skupin v break out room-ih
15:40 – 17:00 Zaključna podelitev preko Zooma in izbira zlate sove

PARTNERSKA PODJETJA

Patnerska podjetja:

Porsche Slovenija

Slovenske Železnice

Tuš

Heineken

Triglav zdravje

Telekom Slovenije

ZOOM OZADJE
PRIJAVA NA POSVET Z MENTORJEM

V izogib nepotrebnega čakanja se je potrebno za posvet z mentorji, prijaviti na spletni povezavi. Vsaka skupina bo imela na voljo 10minut, v Zoom break out sobah.

Mentorstvo poteka v petek 20.11. od 8ih do 10ih.

 

NAVODILA ZA TURNITIN (oddaja predstavitve in ``one pagerja``)

Na spletni strani www.turnitin.com izberete opcijo »Log in«, če račun na portalu že imate oz. »Create a User Profile«, če ga še nimate (račun mora imeti le en član ekipe).
Pod »Enroll in a class« vpišete »Class ID«: 27259078 in »Enrollment key«: AN2020. V »classu« Innovative All-nighter oddate svoj »one-pager« in predstavitev (pptx ali prezi) pod podjetje, za katerega ste reševali izziv, ime datoteke naj bo: imeskupine_podjetje. Prosimo, da čim prej preverite ali lahko dostopate do Turnitin profila oz. si ustvarite račun. V kolikor se pojavijo kakršni koli zapleti, se oglasite na help desku na zoomu.

KAKO MORA IZGLEDATI KONČNI IZDELEK - ONE PAGER

Oblika predstavljene idej oz. rešitve ni v naprej opredeljena, pomembno je le dvoje: inovativnost in izvedljivost v praksi (ideja mora biti celovita, upoštevati mora prednosti in omejitve podjetja ter vsebovati finančni in časovni načrt). Predstavitev ideje oz. rešitve poteka pred tričlansko strokovno žirijo, vsaka skupina pa mora pripraviti »ppt« ali »Prezi« predstavitev ter opis ideje oz. rešitve v obsegu ene strani oz. »one pager«.

ODDAJA KONČNEGA IZDELKA IN PREDSTAVITEV

Končni izdelek predstavlja dodelana ideja, zapisana na maksimalno 1 strani (»one pager«) ter predstavitev v PowerPointu ali Preziju. Za oddajo »one pager-ja« je potrebno uporabiti template, ki bo objavljen na spletni strani www.innovativeallnighter.com. Končni izdelek je potrebno oddati najkasneje do petka, 20.11.2020, do 13. ure. Izdelek, ki ne bo oddan pravočasno, se ne bo upošteval pri ocenjevanju. Predstavitve idej (»pitch-i«) potekajo od 13:30-15:00 pred komisijo, na Zoom platformi. Prosim, da na predstavitve ne zamujate! Čas predstavitve je strogo omejen, na voljo imate največ 5 minut za predstavitev in največ 5 minut za vprašanja komisije na skupino. Pri predstavitvah ni potrebno, da sodelujejo vsi člani ekipe. Zaključna prireditev, razglasitev zmagovalcev in podelitev nagrad se bo odvijala na Zoomu, s pričetkom ob 15:30 uri.

KRITERIJI ZA OCENJEVANJE

Ocenjevanje končnega izdelka temelji na naslednjih kriterijih:

  1. Inovativnost in kreativnost
  2. Izvedljivost (tako časovna, kot tudi finančna)
  3. Vsebina predstavitve
  4. Učinkovitost predstavitve (prezentacija)
  5. *Ostali kriteriji predstavljeni na predstavitvi izziva
IZBIRA NAJBOLJŠEGA PITCHA ZA ZLATO SOVO!

Poleg nagrade podjetja bomo izbirali tudi nagrado po izbiri sotekmovalcev. Vsaka zmagovalna ekipa bo imela na voljo eno minuto (“elevator pitch”), v kateri bo en predstavnik kratko predstavil idejo brez ppt/prezi podlage. Po koncu eno minutnih zmagovalnih predstavitev bodo sotekmovalci izbrali pitch, ki jih je najbolj prepričal.

ŽELIMO VAM VELIKO USPEHA IN INOVATIVNOSTI!

Ekipa IAN